tiistai 27. maaliskuuta 2007

Eklavya (2007)

Glasgown keskustan megalomaaninen leffateatterikompleksi näyttää nykyään Bollywoodia, yhtä leffaa viikon ajan joka päivä! Olispa näyttänyt minunkin aikoinani. No, vierailuni aikana kävimme Daisyn kanssa katsomassa sentään tämän yhden.

Pisteeni: +++ (movielens), 6 (imdb)

Bollywood-eepoksessa on juoni ja peruselementit kunnossa, mutta hidas toteutus vesittää eläytymisen.



Mistä on kyse? Palatsin vanha vartija joutuu kohtaamaan menneisyyden haamut. Tiettyjen asioiden puolesta on taisteltava, vaikkei enää jaksaisikaan.

Hyvää: Tykkäsin juonen perusasettelusta. Shakespeare-viittaukset ja -lainaukset miellyttävät myös aina. Loppua kohti meno muuttui ihan jännäksi ja juonenkuljetus jouhevaksi. On kiva, että pää-päärooleja annetaan myös vanhoille parroille eikä vain nuorille ja kauniille. Hyvin setä vetikin.

Huonoa: Raskassoutuisuus. En olisi uskonut, ettei tämä ollut mikään mammuttipituinen Bollywood-leffa. Tunti 40 minuuttia tuntui ihan kolmelta tunnilta. Juoni oli koko ajan ihan mielenkiintoinen, mutta eteni niin hitaasti, ettei tahtonut millään temmata mukaansa ennen loppumetrejä. Musiikkinumeroitakin oli vain yksi ainoa. Jotenkin tää jäi vaisuksi.

Kannattiko katsoa?
No ei nyt harmitakaan, mutta ehdin monta kertaa miettiä, mitä kello mahtaa olla. Koska tunnelma kohosi loppua kohti, lähdin silti teatterista ihan hyvällä mielellä.

Ei kommentteja: