perjantai 27. huhtikuuta 2007

The Boondock Saints (1999)

Pakko oli katsella telkkarista, niin hyviä pisteitä Movielens lupasi. (Ja oli oikeassa. Se usein on.)

Pisteeni:
++++ (movielens), 8 (imdb)

Vaikeasti luokiteltava, aidosti omaperäinen musta toimintakomedia valloittaa arvaamattomuudellaan ja hypnoottisilla päähenkilöillään.


Mistä on kyse? Toimintasankareina luonnonlahjakkaat kaksosveljekset päättävät itsekseen tuhota kaupungin rikolliset.

Hyvää: Olipa makea elokuva! Tämä oli mennyt minulta ihan ohi. Ilmestyi Suomessa epäilemättä suoraan dvd:lle jne. Perusfiilis oli häkellyttävän samanlainen kuin The Departedissa. Ihan kaikille en sitä tai tätä uskaltaisi suositella, mutta jos on tykännyt toisesta, uskaltaisin melkein luvata, että tykkää toisestakin. (Tämä toki oli niistä kahdesta ensin, vaikka itse tutustuinkin ensin The Departediin).

Suhtautumiseni pitäisi olla tosi kaksijakoinen. Leffan idea oman käden oikeudesta on vaarallinen ja vastenmielinen, enkä kannata sitä ollenkaan. Mutta jotenkin se ei haitannut. Romantisoidaan sitä pahempiakin asioita, kai, ja tämä on fikiota. Ne oudolla tavalla seksikkäät, sankarillisen antisankarilliset, hypnoottisen synkronoidut irlantilaisveljekset valloittivat minut niin täysin, etten voi ajatella epäkohtia.

Ja valloitti kokonaisuus muutenkin. Harvoin näkee elokuvaa, jossa ei oikeasti tiedä, mitä odottaa. (Taisin sanoa saman The Departedista.) Tässä oli joka kohtauksessa sellainen olo, että luvassa voi olla ihan mitä vain. Vautsi.

Myös Willem Dafoe oli tosi jees. Ja veljeksistä se Connor (kuvassa oikealla) oli suosikkini. Se oli komeampi ja coolimpi. Jotenkin suosikkiaan oli olennaista miettiä. Heh. Miksihän ne muuten vaikuttivat automaattisesti lyhyiltä? Olivat näköjään 178 ja 180 cm. (Terveisin nimim. "Pitää jostain ja alkaa obsessiivisesti kaivella nippelitietoa netistä".)

Huonoa? Se karmea viesti ja pohjavire. Tietty. Lisäksi leffa ei ehkä loppujen lopuksi kehittänyt draaman kaartaan mihinkään huimiin sfääreihin. Siksi neljä, ei enempää.

Kannattiko katsoa? Minusta aivan ehdottomasti.

Ei kommentteja: